39 thoughts on “diapers

 1. Ongeziene ellende

  armoede heeft veel gezichten
  een kloof moeilijk te dichten
  want er zijn teveel rijken
  die naar de andere kant kijken

  Een pijnlijk mooie foto, Joke!
  Lenjef

 2. perfecte timing ! heb je gehoord van de ‘no pants day’? het is blijkbaar vandaag te doen en mensen worden in Brussel, en in andere hoofdsteden, uitgenodigd de tram te nemen in hun ondergoed ?

 3. Wat een prachtige reeks foto’s heb je daar gemaakt Joke!

  Vanaf morgen is mijn computer een week met reces, dus een weekje geen blogbezoek,
  ff komen kijken kan wel, de dagelijkse logs blijven doorlopen, die zijn geprogrameerd 🙂

 4. een hartverwarmende fotoreeks over Ethiopië om naar te kijken, en een doorprikking van een beeld dat we meestal van Ethiopië kennen – mensen die sterven van de honger en graatmager zijn – Deze foto’s getuigen in ieder geval van voldoende gevoede mensen. De armoede of beperkte leefomstandigheden daar hoef je niet zo ver voor te gaan en het geeft te denken als in ons land gedacht wordt om kleuters reeds met computer in kleuterklas om te laten gaan, om geen achter stand met Groot-Brittannië te krijgen, het gat op intellectueel vlak nog groter wordt tussen deze werelden dan ze nu reeds is?

  1. De grote hongersnood is voorbij maar er is in bepaalde streken zoals het Sinimgebergte nog altijd honger, voedsel tekort in deze dorre streek. Neen voor armoede moet je niet zo ver, ik ging ook de armoede niet opzoeken, ik ging op reis naar een andere cultuur waar ze nog geen mes of vork hebben behalve in de hoofdstad, waar ze op het platteland geen computers kennen, kinderen die geen speelgoed hebben, die spelen met vuur om zich op te warmen want kledij hebben ze niet, het is dan 20° en koud voor hen. Dit werelddeel of stukken ervan is hopeloos verloren vrees ik. Vrouwen brouwen bier en zijn ‘s middags laveloos wat hebben ze anders te doen in een gebied zonder wegen? Als iemand bereid is in BE om mij in hun armoede toe te laten ben ik bereid ze sereen te fotograferen en aan te klagen. De vierde wereld heeft nood aan meer belangstelling. Meer en meer mensen horen tot deze categorie. Alleenstaanden mogen 40jaar gewerkt hebben met je pensioen ga je niet ver lopen, invaliden, mensen op ziekenkas 900 EUR en minder, wat doe je daar mee als je huur moet betalen. Om van de intellectuele teloorgang nog maar te zwijgen dan.

 5. Jouw knappe serie foto’s van deze kinderen maken me wat triest, je ziet er alle miserie doorheen… maar ook de hoop op een beter leven die uit al die mooie ogen straalt… toch?

 6. Och.. láng zo belangrijk niet als voedsel natuurlijk! Vroeger liepen die kleintjes hier toch ook zo.
  Weer een supermooie foto!
  Groetjesss!

 7. Best te begrijpen wat dat kost stukken van mensen. Gelukkig woont het ventje niet in Amerika .Daar kunnen ze niet lachen met kinderen die geen broekje dragen. Je kan er zelfs voor gestraft worden.

Welkom - Welcome

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: