cows dancing in the meadows

Lang geleden dat ik nog een wandeling gemaakt had met de hond. Het oude 16 jarige beest kan met haar nieuwe knieschijf niet meer zover en ook haar leeftijd weegt door. We stapten door het zonnige Bunsbeek op zoek naar enkele mooie foto’s. Heel rap had de trouwe viervoeter het nogal warm en we trokken de velden in. We kwamen langs een weide met koeien. Al die beesten kwamen op ons af en begonnen te loeien, er was geen stoppen meer aan. Nee ik ben niet de boer en had dus geen voedsel mee. Plots sloegen ze op hol en spurten ze naar het einde van de weide waar ze ons stonden op te wachten. Het loeien hield aan en samen met de hond besloten we terug te keren op onze stappen vooraleer de boer daar effectief stond en kwam kijken wat er gaande was.

koe

ο

koeien

ο

koeien-1

Advertisements

40 thoughts on “cows dancing in the meadows

  1. Het gras is niet wat het in het voorjaar was. Het is najaarsgras, niet voedzaam en eerder waterachtig en smaakloos. Tenminste, dat is hetgeen de koeien ons erover wensen wijs te maken. Bovendien liggen er her en der uitwerpselen en werd de partij al meerdere malen overstapt met niet afgeveegde hoeven. Enkel een gepaste bijvoedering, liefst maïs, kan hier soelaas bieden. Zo te zien van achteraan, krijgen deze dieren dit wel en lusten ze dus absoluut geen gras meer.

  2. Deze dames weten wat genieten is, en jij blijkbaar ook Joke! Jammer van je lieve hond, maar ik hoop dat die met de nieuwe knieschijf nog veel jaartjes met jou zal optrekken!

  3. Er staat nochtans gras genoeg om te eten, dus honger hebben ze niet. Het zijn vleeskoeien of kalveren, misschien willen ze hun speciale snoepjes om sneller vet te worden 😉

  4. Dag Joke, de eerste foto is super scherp, dat heb je weer mooi gemaakt. Ik wens je een fijne dinsdag toe. Beste groeten van Luc

  5. Geen foto van de hoofdrolspeler? oftewel de hond? 😉 Axel heeft een koeienfobie opgedaan door die nieuwsgierige beesten hehe.. die vindt er echt niks meer aan, aan die nieuwsgierige loeiers.
    Groetjesss!

Reageren mag altijd. A comment is welcome.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.