a pearl

De parel van het cultuurhistorisch erfgoed in Hoegaarden is de Sint-Gorgoniuskerk, de grootste rococokerk in België. De kerk werd gebouwd tussen 1754 en 1759 in een periode waarin Hoegaarden dankzij de biernijverheid een grote welstand kende. Deze kerk is absoluut een bezoek waard omwille van de talrijke kunstschatten en de gerenoveerde schatkamer onder de toren.

The tower in white Gobertange stone dominates from afar the view of this village celebrated for its beer. The church is recognised as the largest Rococo one in the country. It was built in 1754-59 thanks to contributions from the brewers after the old roman church fell into ruins. Beneath the church tower is the treasure which consists of roman baptismal fonts, gothic sculptures. The pulpit, the confessionals and the choir stalls are also worth seeing.

Hoegaarden

Hoegaarden02Hoegaarden03

Advertisements

35 thoughts on “a pearl

  1. Dag Joke, een heel indrukwekkende kerk in een mooie omgeving, je hebt er een prachtige reportage van gemaakt. Ik wens je een fijne avond toe. Beste groeten van Luc.

  2. In hoegaarden ken ik alleen de tuinen heel goed om de de verantwoordelijke een hoeilander is 🙂
    dus die tuinen zijn een beetje van “hoeilaart ” hahahahaah:P

  3. Bij Hoegaarden denk ik eerlijk gezegd niet meteen aan een kerk, maar het moet gezegd: het is een prachtig bouwwerk. En hij komt te midden van het frisse groen en de bloesems fraai tot zijn recht.

  4. Knap stukje architectuur en in die mooie omgeving komt ze goed tot haar recht! Dat spotte je terecht en kon het in mooie foto’s vertalen ook Joke, wow!

Reageren mag altijd. A comment is welcome.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.