oude bomen verplant men niet

knotwilgen

Advertisements

53 thoughts on “oude bomen verplant men niet

 1. Veel lovende commentaren hier en met recht en rede. Prachtige nostalgische zwart-wit opname. Doet me aan mijn jeugd in het internaat in Puurs denken, daar stonden er ook vele (niet in het internaat natuurlijk 😉 )

 2. Knotwilgen zorgen voor de organismen van turfgrond, daarom worden ze in natte, drassige weiden geplaatst. Haal dus nooit zomaar de knotwilgen uit je tuin of weide.
  Voorheen was de knotwilg onmisbaar omdat men er werktuigen van maakte, zoals zagen, zeisen en beitels. Daarom werd vroeger tegen knotwilgen ook wel eens “geriefhout” gezegd.
  Nota bene: weerom een pracht van een foto Joke.

 3. als de letterlijke zin van de titel wil nemen zou ik nee zeggen da doe je niet . Maar het kan als men durft een hele verfrissing zijn om naar iets nieuws uit te kijken . knotwilgen zoals ze heten kan ook je ook letterlijk beknotten hé .
  Even erop door denken 😉
  tot de volgende mich

 4. heel mooi, zwart-wit geeft iets mystiek. ik hou ook van de onscherpte naar achteren toe. velen durven dit niet aan, maar zet de eerste ‘oude boom’ mooi op een voetstuk!
  Puik werk Joke! groeten, Hilde

 5. WordPress is ook niet ‘de van het,’ want kon een uur geleden niet op deze blogs..en ik maar sakkeren op de skynetblogs 🙂
  Je wist hier wel een eeuwenoud vlaams gebruik vast te leggen, een dreef met knotwilgen, wat mooi is dit.

 6. Oude bomen verplant men niet, doch door ziekte kunnen ze ook ter plaatse sterven. De knotwilgen worden namelijk bedreigd door de waterziekte. De waterzieke knotwilgen worden gekenmerkt door een zeer snelle groei, met hoogstens op middellange termijn de dood steeds tot gevolg. Belangrijk is dat men ze kort na de bladval snoeit, zodat een groot deel van de gevaarlijke bacterie weggesnoeid wordt, waardoor hun levenseinde vooralsnog wordt uitgesteld. Binnenkort zijn ze dus aan mijn kanten niet meer te vinden of toch niet meer met dikke takken. Blijkbaar heeft de klimaatverandering zo zijn gevolgen, ook voor de bomen. De foto van Joke kan dus op lange termijn nog in de geschiedenisboeken terechtkomen.

 7. Superfoto Joke!
  Je bent weer goed bezig. Mooie compositie, leuke lijnen… en een mooie zwart wit omzetting. Je maakt me gelukkig hiermee!

 8. Eerlijk gezegd kan ik er zo langzamerhand niet meer tegen, maar dit is ontegenzeggelijk een prachtig winterlandschap.
  Met dit weer kun je trouwens ook maar beter geen jonge boompjes verplanten.

 9. Dag Joke, deze bomen staan hier goed voor zolang het duurt, mooie foto in z/w. Ik wens je een fijne avond toe. Beste groeten van Luc

Reageren mag altijd. A comment is welcome.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s