les Rencontres d’Arles

Jaarlijks gaat in Arles (FR) een groot fotofestival door: les Rencontres d'Arles. Arles zelf is niet groot maar het leeft en is ook bekend om zijn muziekfestivals. Jong en oud beleeft er plezier.

Enkele jaren terug ben ik er ook naar toe geweest. Wil je alle tentoonstellingen bezoeken dan mag je een week uittrekken en dan heb je het stadje Arles niet verkend. De drukste week waar alle grootheden op aan wezig zijn is uiteraard de eerste week. Wil je dan een logement bemachtigen moet je er snel bij zijn.

Les Rencontres d’Arles: wil je er meer over weten: klik HIER

38 thoughts on “les Rencontres d’Arles

 1. Dag Joke, Arles is een mooi stadje maar met een festival is het er zeer druk zoals in Avignon. Prachtige foto. Ik wens je een fijne avond toe. Beste groeten van Luc.

 2. …ja Joke, ik geloof dat het daar fijn is…op het pleintje recht over ‘café van Gogh’ zat ik met de menukaart in mijn hand, een chique geklede garcon vroeg in het Nederlands of zo iets…ist voor te eet of te drink…hij had onze taal opgevangen waarschijnlijk. Prachtig stadje daar, véél tijd heb je nodig om alles te bezoeken, maar het is heerlijk flaneren daar…groetjes van rené

 3. Knappe mensenfoto weer, de warme innemende lach maakt het tot een prachtplaat. Maar die drukte… neen,bedankt… dan haak ik af…

 4. Zo’n 33 jaar geleden zwierf ik rond in de streek van Arles met mijn fiets. Mijn tentje had ik in de weide bij een boer mogen zetten. Het was mijn eerste reis. Een vriend, die me vergezelde, ging na een week huiswaarts. Hij heeft daar nog steeds spijt van. Ikzelf kon van Arles en zijn omgeving maar geen afscheid nemen en heb er nog een week rondgefietst, tot aan de middelandse zee zelfs. Heb ook de sfeer van de stierengevechten geproefd (foei !). Ideaal voor mooie foto’s.

  1. Zo’n 30 jaar terug of meer ben ik ook nog gaan zien in Arles naar de stierengevechten. Dat waren in die tijd hele evenementen en een traditie. In België is er ook jacht, ze maken er nu zelfs TV-programma’s over onder het mom SMAAK 🙂
   Heb Gaia nog niet gehoord daarover, zijn ze met krokusvakantie?
   Zelf eet ik bijna geen vlees meer gewoon omdat ik het niet meer lust,

 5. Wat een mooie, verhalende en vlijmscherpe foto Joke! Bedankt voor de tip, het moet heerlijk zijn dit mee te mogen maken… helaas, het zit er voor mij niet in, voor jou wel?

 6. Dit is vast weer een fijne vakantie geweest, het plezier straalt van de personen af.
  Mooi gedaan, groetjes Cristien.

 7. Wat ik me nog wel herinner is het prachtige amfitheater en de plaats waar Van Gogh “het geel” heeft uitgevonden, jammer genoeg bestaat het gele huis niet meer.

  1. Nee hoor, de ruimtes zijn zo groot dat je nooit over de koppen loopt of misschien bij de opening maar daar zijn wij, ik toch niet, niet toegelaten.

 8. Het is dringen geblazen om binnen te komen, zo te zien …
  Dergelijke festivals zijn aan mij helaas niet meer besteed vanwege het vele geslenter dat er voor nodig is. Maar via internet kijk ik er graag naar.

 9. mijn vriendin is geweest voor het muziek festival vorig jaar 🙂 had ik het geweten dat er ook foto was , dan had ik misschien kunnen meegaan

  mooie foto Joke

Welkom - Welcome

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.