staatsieportret

Deze dame stond in voor de verwelkoming en bewaking van een plaatselijk museum. Ik vroeg haar of ik een foto mocht nemen. Na wat aarzeling en het boven toveren van een beminnelijke glimlach van mijn kant, ging ze toch akkoord en kreeg ik een glimp van een glimlach te zien. Even had ik gedacht dat het werkelijk een staatsieportret was dat ik aan het maken was. Ze had anders wel prachtige blonde haren
Advertisements

30 thoughts on “staatsieportret

 1. “Na wat aarzeling en het boven toveren van een beminnelijke glimlach van mijn kant”…. je hebt het echt in je Joke, om mensen heel natuurlijk voor je lens te krijgen. Er is ook veel durf voor nodig. Chapeau hoor !

 2. Het lijkt me geen makkelijke dame, wat dat betreft heb je hiermee mogelijk ook wel met maximale eruit weten te halen.
  Meer dan een glimpje van een glimlach lijkt ze je inderdaad niet te gunnen, maar dat maakt het portret weer niet minder mooi.
  Maak er een mooi weekend van, Joke.

 3. en bij welk museum stond je? een kunstmuseum of bij madam Tussauds ? Dit beeld zou dan daar perfect in passen.
  En wat het visssersdorp betreft in Ganvie was het eerst een heel eind varen voor we de huizen zagen. In the middle of nowhere en ver van de bewoonde wereld. Een heel apart sfeertje.

 4. In deze, net zoals in je vorige foto, het licht weer knap gevangen Joke: jij weet hoe je iemand moet portretteren, zoveel is zeker!
  Bedankt meid voor je bezoekje tijdens mijn afwezigheid en maak er een fijne, zij het weerom ijskoude dag van hé!

 5. Hoi Joke,
  In haar ogen zie ik een klein beetje twijfel van moet ik dit wel doen.
  Daardoor wordt de foto heel bijzonder.
  Fijne dag.
  gr.
  Ton

 6. Doet me denken aan de nacht van de musea die begin mei wordt georganiseerd in Riga (Letland). Al is er voor sommigen misschien niet zo heel veel te zien in de Baltische staten, toch is dit een aanrader van formaat voor wie van musea houdt. Honderden mensen staan er in heel lange rijen, mooi achter elkaar, in de kou, aan te schuiven om de tentoongestelde werken te gaan bekijken in zestig musea die de hoofdstad rijk is. Het geheel verloopt ordentelijk en vlot, terwijl er ook nog andere cultuurmanifestaties plaatsgrijpen in de stad!

Reageren mag altijd. A comment is welcome.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.