plattelandsleven USSR

Mijn kennis over de USSR is veel te beperkt om zinnige dingen te vertellen over het leven op het platteland. Ik kan alleen beschrijven wat ik zelf gezien heb en dat is dat er veel armoede was, dat mensen in kleine huisjes samenhokken en dat ze temperaturen die schommelen van +50° tot -30° moeten trotseren. Hoe doe je dit? Deze werkmannen zijn aan een herstelling van een huisje bezig en nemen even de tijd om ons te bekijken en een sigaretje te roken.
Advertisements

37 thoughts on “plattelandsleven USSR

 1. Hoi Joke,
  Prachtig…de manier waarop je het dagelijkse leven in beeld brengt.
  Op deze manier kunnen wij heel erg meegenieten van jouw reis.
  Ik ben heel erg benieuwd naar het vervolg.
  Fijne dag.
  gr.
  Ton

 2. …over deze foto Joke…sprekend…de temperatuur zal op dat moment wel zo extreem niet geweest zijn, maar aangenaam zo te zien…zij nemen tenminste de tijd, die je hier niet krijgt…wat ik zou kiezen? dat weet je ondertussen wel, een rustige dag verder…groetjes van rené

 3. Je hebt wat afgereisd, Joke… geweldig om dat te kunnen doen… we kregen d.m.v. je foto’s al een mooie indruk van China en nu begin je weer met de volgende over Rusland… de eerste foto is mooi… ik blijf het volgen…. Agnès

 4. Dag Joke, je kiest niet voor zo een leven, wij mogen hier niet klagen. Prachtig beeld. Ik wens je een fijne vrijdag toe. Beste groeten van Luc.

 5. Joke,
  Deze foto is alweer veelbelovend voor hopelijk een nieuwe reeks over het plattelandsleven in Rusland. Jij toont onverbloemd de menselijke kant van het verhaal.
  Groetjes !

 6. je hebt er echt talent voor… en je moet veel vertrouwen uitstralen om mensen in hun gewone doen , ongeforceerd, heel natuurlijk weer te geven. Da’s mensenfotografie om van te genieten… Bravo !

 7. Ik weet niet hoe je het doet, maar je foto’s zijn altijd zo ‘diep’ met een knappe doortekening in de grijzen en zwarten, scherp ook! En dan je onderwerpen… je ziet het gewoonweg dat jij met mensen begaan bent als je ze zo mooi kan portretteren…
  OT: wat leuk dat je dezelfde bril als ik heb, maar dan in het groen. Jij ziet de wereld dus niet door een roze bril hé? *wink, big smile*

 8. De prachtige foto doet me denken aan de Baltische staten, Estland, Letland, Litouwen, waar ik enkele keren per jaar kom. Het trekt me aan, maar het klimaat maakt het voor de meesten van ons, onmogelijk om daar te gaan leven. De welstellende russen nemen vooral in Letland hun tweede verblijf voor tijdens de vakantie. Het kwik gaat daar momenteel ook tot -25. En als de zon ons in april al temperaturen kan laten zien van ruim boven de 20°, ligt de sneeuw er nog een meter dik op sommige plaatsen en zie je de oude vrouwtjes aan de kant van de weg de sneeuw verbrijzelen omdat ze de winter na al die maanden, kotsbeu zijn.

 9. Knap op de plaat gezet, doodgewoon menselijk leven, die hier niet zo doodgewoon is, hard labeur , uit het leven gegrepen zeg maar.
  Die zelfs geen fantasie kadertje nodig heeft.

 10. Ze hebben het zwaar dat is van hun gezichten af te lezen!
  Erg mooi weer Joke, groetjes Cristien.

Reageren mag altijd. A comment is welcome.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.