Ethiopia: Woldia tekort aan water

In de regio Wolo is er een zeer groot tekort aan water. Je ziet dan ook dagelijks honderden mensen met gele of blauwe plastieken bussen (bidon) die kilometers ver naar een waterput trekken en dan soms uren aanschuiven om aan water te geraken. De oorzaak van het groot tekort aan water zijn de bergen die de regen tegenhouden. De plaatselijke bergen zijn er de oorzaak van dan er veel te diep moet geboord worden om water te vinden en dat materiaal is niet voorhanden.

In de buurt van de stad Woldia (Grana) 520 km van Addis Ababa, werden er in 2007 door Italië, de stad Bologna,  in uitvoering met een hulporganisatie van Ethiopia (helpers association for Ethiopia), drie waterpompen geplaatst. De vierde pomp was onmogelijk te plaatsen door de diepte waarin ze moesten boren. Ze konden niet bij het water.

Vandaag is Woldia ook gekend als de geboorteplaats van de beroemde magnaat Al Amoudi. Dit is de eigenaar en bouwheer van het Sheraton in Addis Ababa.

sized_17032009 Grana waterproject

.

sized_17032009 Grana waterproject (2)

.

sized_17032009 Grana waterproject (3)

.

sized_17032009 Woldia

.

sized_17032009 Woldia to Dessie

7 thoughts on “Ethiopia: Woldia tekort aan water

  1. Toch wel raar dat iemand met zo veel geld een Sheraton hotel interessanter vindt dan mensen die er ‘n hele dag moeten insteken om het levensnoodzakelijke water aan te dragen… of was zijn eerste idee misschien eerst geld te verdienen en dan iets te doen…? Een hotel zou natuurlijk inkomsten moeten betekenen voor een land maar voor de moment ziet het er toch wel naar uit dat hij eerst voor oompje zorgt, en dan, misschien, voor oompjes kinderen…

    Wel mooie foto’s 🙂

    1. Meestal wordt er eerst aan oompje gedacht en dan oompjes kinderen. Naar het schijnt is hij st……drijk. Hij komt later in mijn reportage nog eens voor.

  2. We weten soms niet hoe goed we het hier hebben,
    maar nu worden we wel met de neus op de feiten gedrukt.

    Groetjes

Welkom - Welcome

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.