Ethiopia: maandagmarkt te Bati

De markt te Bati was nog groter en overdonderend dan de Senbeta markt. De plaatselijke gids trok met ons over de markt. Ik was blij dat mijn begeleider, Alex, vandaag ook mee ging op de markt. Het was terug even wennen dat ik als enige blanke tussen al deze zwarte mensen liep en eigenlijk de attractie van de markt was. Binnen  enkele dagen is dat gevoel weg maar nu was het er nog.

sized_16032009 portret markt Bati

.

sized_16032009 portret markt Bati02

Alex ging ook eens foto’s nemen. Van vrienden had hij een fototoestel gekregen en wou hij enkele jonge meisjes met de speciale haardracht fotograferen voor zijn website. Met zijn toestel waar hij door het LCD-scherm moest zien om te kadreren had hij met het sterke licht wat problemen en daar kon ik mooi van profiteren om rustig foto’s te nemen want de aandacht van de mensen ging naar hem uit.

sized_16032009 portret markt Bati03

.

sized_16032009 portret markt Bati04

.

sized_16032009 portret markt Bati01

9 thoughts on “Ethiopia: maandagmarkt te Bati

  1. De verschillende reeksen portretten zijn gewoon prachtig en zo gevoelig. Hoewel een glimlach nooit ver weg is, zie je ook hoe moeilijk ze het hebben, dat er altijd wel iets triestigs onder die glimlach schuilt, iets van verloren maar niet vergeten dromen, van doorwaakte nachten, pijn en verlies…. behalve dan bij de reeks over water verder boven – de jonge generatie kijkt ronduit uitdagend en kwaad 🙂 Er is nog hoop..

    En je hebt dat heel mooi ‘gevangen’ in jouw portretten.

  2. Echt genieten weer deze laatste foto’s! Ik ken het gevoel een exoot te zijn, wij hadden dat in Bangladesh waar we pas na 10 dagen het eerste blanke gezicht tegen kwamen 😉

Welkom - Welcome

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: